Besök

Stora Ekholmen

Ett besök på Stora Ekholmen är ett besök mitt emellan historia och framtid. Med de tydliga spåren från en svunnen tid och med lite fantasi kan man se framför sig hur livet gestaltade sig på ön för över hundra år sedan. Men man kan också se framför sig hur Stora Ekholmen vaknar ur sin törnrosasömn och får en ny blomstrande framtid. Ett besök i denna brytpunkt är både inspirerande och stimulerande.

En plats för drömmar

Här kan drömmar och idéer födas, utvecklas och förverkligas. Här finns plats för enskildhet och umgänge. Här finns miljöer för kreativitet och kultur. För musik och teater. Här kan man njuta av god mat och dryck. Här kan man hyra ett rum, ett hus eller varför inte hela ön. När du kommer till Stora Ekholmen finns både nyfikenhet och förväntan. Besöket berör och ger energi. När du lämnar ön är du rikare än när du kom.

Resan kan också vara målet

Resan till och från Stora Ekholmen genom Stockholms inre skärgård är vacker och njutbar. Vi har egen ångbåtsbrygga där Vaxholmsbåtarna lägger till. Ännu större njutning får du om du reser med vår lustjakt Arona från 1904. Arona har fulla rättigheter och tar 60 passagerare.